Select Page

Hoe hoog is het vuilnisman salaris nou écht?

Hoe hoog is het vuilnisman salaris nou écht?

Ik kreeg vroeger altijd te horen ‘dan ga je maar putjes scheppen’ als ik zei dat ik niet naar school wilde gaan.

Ik ben blij en vooral dankbaar dat ik een onwijs leuke studie had en met een Bachelor op zak maakt het het leven toch een stuk makkelijker.

Maar hoe erg is het nou eigenlijk om vuilnisman te zijn? Vandaag ga ik uitzoeken wat een vuilnisman salaris inhoudt en waarom het helemaal zo slecht nog niet is om putjes schepper te worden.

Vuilnisman salaris

Ben jij net als ik benieuwd naar het inkomen van een vuilnisman? Lees dan snel verder!

Op de een of andere manier hangt er een soort stigma om vuilnismannen. Ze zouden het slechts betaalde beroep hebben en dan nog zwaar werk moeten doen ook.

Maar zo slecht hebben ze het nog niet.

Een vuilnisman moet het gemiddeld doen met een maandsalaris van 2300 euro bruto. Netto is dat zo’n 1850,- euro.

Dat is meer dan een postbode (2080,- euro bruto per maand), een kok (2290,- euro bruto per maand) en een kapper (2100,- euro bruto per maand).

Oke, het gaat je geen villa opleveren misschien, maar slecht is het zeker niet.

Wat verdient een vuilnisman?

Laten we eerlijk zijn, het is niet het meest charmante beroep. Hoewel het erg gezellig schijnt te zijn met collega’s, hang je uiteindelijk toch de hele dag in de stank.

Dus om het werk toch gedaan te krijgen, moest er ook een aantrekkelijker salaris tegenover staan.

Een gemiddelde vuilnisman verdient bruto zo’n 2300,- euro per maand. Dat is netto zo’n 1850,- euro. Maar per jaar komt dat neer op 27.600 euro bruto. Netto 22.200 euro per jaar.

En dat allemaal zonder diploma.

Het vuilnisman salaris kan wat verschillen natuurlijk. Als iemand er langer werkt dan zal het salaris ook stijgen.

Het gemiddelde maandloon van een Nederland is €3041,00. Netto komt dat neer op zo’n €2400,-. Dat is een gemiddelde, waarbij natuurlijk de rijkere kan van Nederland dat flink omhoog haalt.

Loont het vuilnisman salaris uiteindelijk?

Ligt eraan hoe je leeft eigenlijk.

Met het vuilnisman salaris zou je een prima woning in Nederland kunnen krijgen en dus ook minimaal een keer per jaar op vakantie kunnen.

Maar om het een beetje in perspectief te brengen: het vermogen van Enzo Knol ligt schrikbarend hoog. En dat terwijl hij een minder belangrijk beroep heeft dan een vuilnisman.

Het is ook geen beroep waarmee je een passief inkomen kunt opbouwen, maar daarentegen heb je wel een stabiel inkomen met zekerheid.

Maar goed, lang verhaal kort: het vuilnisman salaris is niet slecht, je bent lekker veel buiten, je werkt met collega’s én de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Dus hoog tijd om het tij te keren en de reputatie van het beroep positiever te maken!

About The Author

Danique

Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM!

Danique Nueboer
Hi! Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising, conversie optimalisatie en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Danique Nueboer bloglife

Online Geld Verdienen in 2021

Leer hoe je geld verdient vanachter je laptop in 2021. En dat met maar enkele uurtjes per dag of zelfs per week. 

Gelukt! Je krijgt binnen enkele minuten een mail van ons. Check voor de zekerheid even je spam!