Select Page

Vrijheid in je eigen bedrijf

Vrijheid in je eigen bedrijf

Ken je die ondernemers die bakken met geld verdienen, maar nooit vrij zijn en altijd maar druk bellen? Dat is een typisch voorbeeld van hoe het meestal in de werkelijkheid gaat. In dit artikel lees je hoe je vrijheid in je eigen bedrijf kunt creëeren. Je wilt namelijk ondernemen vanwege de vrijheid, maar vaak word je een slaaf van je eigen bedrijf. Dit komt omdat het werk niet stopt na een werkdag van 8 uur. Klanten en collega’s hebben je nodig, de administratie moet gedaan worden, de website heeft onderhoud nodig, er moet nog een nieuwe pagina op, je diensten wil je verder aanpassen, ohja social media ligt ook al een tijdje stil en waren die offertes van vorige maand er nou eigenlijk al uit?

Rust in de chaos

Het belangrijkste is dat je georganiseerd gaat werken en dat je het niet alleen doet. Je hoeft niet alle ballen in de lucht te houden. Ook met weinig of zelfs geen budget is er van alles mogelijk. Veel andere ondernemers doen aan ruildiensten. Zo help je elkaar en krijg je de ruimte om te sparen om écht te gaan schalen wanneer het kan. Mijn uitkomst: alles opschrijven. Wanneer je het namelijk opschrijft hoef je het niet meer te onthouden en krijg je rust in je hoofd. En die rust heb je nodig om lekker te slapen en weer vol energie aan een nieuwe dag te beginnen.

Eigen werktijden bepalen

Ik kwam er al snel achter dat bepaalde werktijden voor mij beter werken. Maar dat is niet altijd hetzelfde. Op een slechte dag ben ik pas rond 13 uur écht productief, terwijl ik op een goede dag vanaf 8 uur al vol aan de bak ben. Ondanks een gestructureerd leefpatroon kun je niet van jezelf verwachten dat je een machine bent. Wat mij betreft nog een grote tekortkoming in veel bedrijven, waar je echt van 9 tot 17 moet werken. Geef de werknemers de vrijheid en je zult zien dat het personeel gelukkiger, energieker én productiever is. Voor mij was het daarom echt een openbaring toen ik zelf mocht bepalen wanneer ik werkte. Discipline heb je wel nodig, anders gaat het al snel de verkeerde kant op.

Durf uit te besteden

De meeste ondernemers zijn ontzettende controlfreaks. Zoals ze het in hun hoofd hebben moet het ook worden. Op zich niks mis mee, behalve dat er daardoor vaak bar weinig output komt. Laat die perfectie los en waardeer de inbreng van anderen. Het hoeft niet altijd perfect. Zorg eerst maar dat het staat en werkt, daarna wordt het tijd voor finetunen. Leer prioriteiten stellen en durf taken uit handen te geven. Het gaat je juist heel veel opleveren!

Bepaal je eigen salaris

Dit is mijn favoriete onderdeel. Waarom? Geld is leuk! Het geeft je vrijheid en zorgt dat je kunt leven zoals jij dat wil. Want ‘geld maakt niet gelukkig’ is echt de grootst mogelijke onzin. Geld maakt wel degelijk gelukkig, afhankelijk van wat jij ermee doet. Wist je dat het geven van geld of spullen meer geluk oplevert dan wanneer je het voor jezelf koopt? Perfecte reden om goede doelen te steunen en je familie en vrienden eens goed te trakteren of structureel te ondersteunen.

Afhankelijk van je bedrijf kun je zeggen hoeveel je wilt verdienen. Daarna is het natuurlijk nog een kwestie van waarmaken, maar als je weet waar je naartoe wilt kun je gericht aan de weg timmeren. Wil jij €10.000 of meer per maand verdienen? Top! Wat staat je nog in de weg? Zoek die pijnpunten, maak ze concreet en ga ermee aan de slag. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van een business coach, maar ik zou eerst kijken hoe ver je zelf kunt komen. De weg naar het succes is namelijk minstens zo leuk als het succes zelf!

About The Author

Danique

Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM!

Danique Nueboer
Hi! Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising, conversie optimalisatie en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Danique Nueboer bloglife

Online Geld Verdienen in 2021

Leer hoe je geld verdient vanachter je laptop in 2021. En dat met maar enkele uurtjes per dag of zelfs per week. 

Gelukt! Je krijgt binnen enkele minuten een mail van ons. Check voor de zekerheid even je spam!