Select Page

Kickboksen is niks voor vrouwen? Oh jazeker wel!

Kickboksen is niks voor vrouwen? Oh jazeker wel!

Kickboksen is voor mannen

Eén van de gedachtes die veel vrouwen hebben wanneer ze het woord ‘kickboksen’ horen. Ergens is het ook wel begrijpelijk hoor, je hebt toch meteen een Rico Verhoeven als beeld. Toch is niets minder waar, want juist voor de dames is kickboksen echt een fantastische sport. Waarom? Dat vertel ik je met alle liefde.

Kickboksen is een full-body workout

Ploegen in de sportschool op apparaten terwijl je denkt aan de stapel was die thuis nog gevouwen moet worden is hier echt niet aan de orde. Met kickboksen ben je namelijk met je hele lichaam bezig. Van krachtige stoten, tot snel wegduiken en trappen alsof je leven ervan af hangt. Het is echt afzien, maar wel een heer-lij-ke uitlaatklep om even alles van je af te gooien. Conditie, kracht en snelheid staan centraal en doordat je zó fanatiek bezig bent heb je echt geen moment om na te denken over andere dingen. Dat brengt mij meteen bij het volgende voordeel:

Mindfullness is niet alleen vanuit een boekje

Iedereen ontspant op een andere manier. De een trekt zich liever terug met een dekentje op de bank en goed boek, de ander moet gaan uitgaan en dansen om weer tot zichzelf te komen. Ieder zo zijn maniertjes, maar één ding is zeker: als je fit bent zit je beter in je vel. Je hebt meer energie, bent zelfverzekerder en natuurlijk is het veel gezonder. Maar zelfs als je liever op een rustige plek ontspant, is het écht een geweldige uitlaatklep en je zult zien dat zelfs als je denkt dat het niets voor jou is, je daarna echt het gevoel hebt alsof je de wereld aan kan!

Kickboksen is de nieuwe zelfverdediging voor powervrouwen

Nooit meer bang voor enge mannen

Oke, misschien af en toe, maar als je eenmaal op kickboksen zit zal je zelfverdediging ook enorm vooruit gaan. We hopen natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar het kan voorkomen dat je wordt lastig gevallen door een man die veel groter en sterker is dan jij. Ook al ben je nog zo getraind, van spierkracht moet je het niet hebben want de kans is heel groot dat jouw overvaller sterker is. Maar je kunt het wel winnen door snel- en slimheid. Het verrassingseffect is aan jouw kant en dat betekent dat je hem af kunt poeieren door niet in paniek te raken, maar snel te handelen. Win-win!

Kickboksen = killerbody

Woehoee, het allerleukste voordeel! Die workout is niet alleen voor de gezelligheid met andere dames en het sporten, in de spiegel zul je het resultaat ook gaan zien! Als je het echt goed aan wilt pakken moet je natuurlijk ook met je voeding aan de slag, maar een strakke buik en sterkere armen en benen creëer je al in een mum van tijd!

About The Author

Danique

Na jarenlang te hebben gewerkt bij online marketing bureaus wist ik dat ik het anders wilde. Mijn eigen werk bepalen op basis van wat ik écht leuk vind en waar ik goed in ben. Ik werd expert op gebied van content marketing en social advertising en werk nu als freelancer voor te gekke bedrijven. Daarnaast ben ik trotse eigenaar van meerdere bedrijven waarbij we klanten volledig ontzorgen op het gebied van online groei.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM!

Danique Nueboer
Hi! Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising, conversie optimalisatie en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Danique Nueboer bloglife

Online Geld Verdienen in 2021

Leer hoe je geld verdient vanachter je laptop in 2021. En dat met maar enkele uurtjes per dag of zelfs per week. 

Gelukt! Je krijgt binnen enkele minuten een mail van ons. Check voor de zekerheid even je spam!