Select Page

Hoe ik dankzij een rotperiode van €500 naar €5000 per maand ging

Hoe ik dankzij een rotperiode van €500 naar €5000 per maand ging

Ondernemen gaat met vallen en opstaan en je moet ergens beginnen. Hieronder lees je mijn persoonlijke verhaal over een vervelende periode in mijn leven. Hoewel het een enorme vooruitgang heeft betekend in mijn inkomen, hoop ik dat niemand dat op deze manier hoeft te krijgen. Zit jij momenteel niet op je plek bij je baan of heb je te maken met pesterijen op de werkvloer? Wacht niet langer en kom voor jezelf op. Ik zou willen dat ik eerder aan de bel had getrokken, maar ik kan nu wel anderen hiermee helpen. Iedereen verdient een mooie werkplek waar je gewaardeerd wordt. Zo niet? Dan is het jouw plek simpelweg niet!

Wat begon als een bijbaantje

Geld was voor mij nooit zo belangrijk. Ik vond het hebben van leuk werk belangrijker, maar dat veranderde snel. In mijn studententijd stond school echt voor mij op nummer 1. Ik wilde daarom alleen een bijbaantje dat ik ook echt leuk vond en waarbij het me niet direct om het geld ging. Zo kwam ik in mijn eerste studiejaar terecht bij de Bruna. Boeken zijn helemaal mijn ding en als je me kent weet je dat mijn boekenkast mijn heilige graal in huis is. Het leek dus de perfecte bijbaan. Helaas duurde dat niet lang, maar achteraf gezien ben ik blij hoe het is gelopen. Het heeft me meer opgeleverd dan ik ooit had durven dromen.

Jaloezie maakt teams kapot

Wanneer je werkt in kleine teams is het heel belangrijk dat iedereen goed met elkaar overweg kan. Zeker wanneer je in een kleine winkel staat moet je soms met zijn tweeën of drieën werken. Zit daar een rotte appel tussen? Dan gaat de gezelligheid er snel af. En dat bleek maar al te snel. In deze tijd had ik een relatie van 3 jaar en helaas kon een van mijn collega’s niet omgaan met mijn afwijzing. Jaloezie werd al snel een probleem en hij begon de rollen om te draaien en te doen alsof hij het helemaal in de hand had. Leugens waar mijn oren van begonnen te klapperen werden blijkbaar als zoete broodjes over de toonbank verkocht. Het liep uit de hand en pesterijen op de werkvloer heb ik daar voor het eerst en laatst meegemaakt. Hoog tijd om daar een eind aan te maken. Dat was mijn loontje van €500 het echt niet waard (geen enkel bedrag overigens).

Pesterijen op de werkvloer werden gedoogd

Tot mijn grote verbazing was het enige wat de werkgever zei ‘Ik kan er niets aan doen’. De desbetreffende jongen was als een zoon voor de werkgever en daar wilde ik niets meer mee te maken hebben. Na het een paar weken de kans te hebben gegeven ging het van kwaad tot erger. Zelfs toen ik in tranen bij mijn werkgever aanklopte was het advies ‘Soms moet je je eigen keuze maken’. Pesterijen op de werkvloer vond hij blijkbaar buiten zijn macht liggen. Hoog tijd om inderdaad mijn eigen keus te maken.

Eigen keuze maken was de beste OOIT

Het startsein om te ondernemen was gegeven. Al mijn ideeën die ik al had gedeeld in de winkel werden van tafel geveegd, dus nu kon ik bewijzen dat ze beter hadden moeten weten. Mijn eerste echte leesservice was geboren en schoot binnen mum van tijd door het dak. Iets met karma? Ik kon ineens mijn eigen salaris bepalen en ging er vol voor. Voor het eerst voelde ik wat vrijheid was en dat gevoel zou niemand me ooit nog afpakken. Ik wist zeker: zulke zielige pesterijen op de werkvloer wilde ik nooit meer meemaken.

Geld staat niet gelijk aan geluk, maar wel aan succes

Toen ik nog in de winkel werkte hoorde ik collega’s regelmatig in de ochtend al zeggen ‘Is het al zes uur?’ Ik vond het storend dat mensen zonder enige motivatie werken dan alleen voor het geld, en dan zelfs daarover klagen. Toen ik later voor mezelf begon ontdekte ik dat mijn inzet gelijk stond aan de opbrengst. Hoe meer tijd en energie ik erin stopte, hoe meer het ging groeien en opleverde. Het werd opgemerkt door bedrijven en ineens was ik ieder weekend samen met een vriendin alle dozen aan het inpakken. Dat duurde 4 maanden en toen was het niet langer voor ons te doen. Op het kantelpunt van verkopen of zelf investeren was het de beste keus om het stokje door te geven. Mijn eerste bedrijf heb ik in 4 maanden opgebouwd en daarna succesvol kunnen verkopen. Een mijlpaal waar ik nog altijd onwijs trots op ben!

Pesterijen op de werkvloer zorgden voor één van de meest waardevolle lessen van mijn leven

Maandenlang heb ik me rot gevoeld over de leugens die mijn collega destijds de wereld in slingerde, maar mijn familie en vrienden hebben altijd gezegd: mensen die die onzin geloven zijn je vrienden niet en zullen het ook nooit worden. En dat bleek ook zo. Als je jezelf alleen beter kunt voelen door anderen naar beneden te halen, dan zegt dat alles over die persoon. Pesterijen op de werkvloer komen dan ook altijd voort uit een vorm van jaloezie en onzekerheid. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en kan nog altijd zeggen dat ik met opgeheven hoofd de Bruna uit ben gelopen. Inmiddels is het al jaren geleden, maar het heeft destijds ontzettend veel indruk gemaakt. Als je dit leest, Wim, bedankt voor de pijnlijke les, zonder jou was het me nooit gelukt!

Benieuwd naar hoe ik mijn bedrijven heb opgebouwd en hoe ik mijn vermogen maandelijks verder laten groeien? Neem dan een kijkje bij mijn 10 vormen van (passief) inkomen!

About The Author

Danique

Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM!

Danique Nueboer
Hi! Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising, conversie optimalisatie en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Danique Nueboer bloglife

Online Geld Verdienen in 2021

Leer hoe je geld verdient vanachter je laptop in 2021. En dat met maar enkele uurtjes per dag of zelfs per week. 

Gelukt! Je krijgt binnen enkele minuten een mail van ons. Check voor de zekerheid even je spam!