Select Page

Hoe begin je met affiliate marketing?

Hoe begin je met affiliate marketing?

Online geld verdienen wordt steeds populairder. Zeker onder de jongeren hoor je steeds meer geluiden over onvrede op school en daar had je je vroeger wellicht bij neer te leggen, maar tegenwoordig biedt het internet belachelijk veel mogelijkheden. Affiliate marketing is er daar één van.

Affi-wattes? Jup; affiliate marketing. Als affiliate ben jij eigenlijk een tussenverkoper. Jij zorgt ervoor dat mensen via jouw website een dienst of product afnemen bij een andere partij. Lukt dat? Dan krijg jij daar commissie over.

Starten als affiliate marketeer

Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar het is eigenlijk heel simpel. Je hebt bij affiliate marketing drie partijen. De bezoeker, jij en het bedrijf waarvoor je verkoopt.

Wanneer je goed bent met online marketing en weet hoe je een goede website moet bouwen, kun je aan de slag als affiliate marketeer. Geen zorgen, alles is te leren. Dus ook al kom je net kijken; affiliate marketing is voor iedereen met een laptop of computer interessant!

Zodra de website staat is het tijd om te gaan schrijven. Door waardevolle content te maken waar de bezoeker ook écht iets aan heeft, ga je bezoekers trekken. Jouw website wordt namelijk gerankt in Google en zo krijg je gratis bezoekers op jouw website!

Bezoekers omzettent tot klanten

Nu is het tijd om door waardevolle content de bezoekers om te toveren tot klanten. Zorg jij er namelijk voor dat iemand aan het eind van de rit naar de website van de aanbieder van het product of de dienst gaat? Dan verdien je ofwel commissie over de klik, of over de aankoop.

Dat gaat per aankoop soms maar over een paar euro, maar het kan ook al snel honderden euro’s per aankoop opleveren. En dat is het punt waarop het echt interessant wordt.

Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing

Het mooie van affiliate marketing is dat je het kan uitbreiden tot een passief inkomen. Wanneer je namelijk maar één keer tijd investeert in een goed artikel, kun je daar jarenlang van blijven profiteren. Zodra je vervolgens meteen doorgaat met het maken van nieuwe artikelen, kun je gaan stapelen met jouw inkomsten. Voor je het weet verdien je duizenden euro’s per maand, als je maar volhoudt!

Werken in het buitenland als affiliate marketeer

Je kunt als affiliate marketeer makkelijk in het buitenland werken. Wanneer je eenmaal een vast inkomen hebt opgebouwd, heb je namelijk alleen maar je laptop nodig. Fotootjes als hieronder worden dan standaard opgenomen in jouw feed ;).

Artikel gaat verder onder de foto.

affiliate marketing

Aanbieders in affiliate marketing

Tijd voor actie. Waar vind je de bedrijven die je kan gaan promoten en hoe gaat dat dan in zijn werk? Allereerst moet jij je aanmelden als affiliate. Je moet daarvoor wel ondernemer zijn, dus een inschrijving bij de KvK is daarbij wel nodig.

Er zijn allerlei platformen waar je je kunt aanmelden als affiliate, maar de meest populaire zijn:

 • PayPro
 • Daisycon
 • TradeDoubler
 • Bol.com
 • Coolblue

Dit zijn platformen waar je je kan aanmelden als affiliate. Wanneer jouw account is goedgekeurd kun je gaan kiezen tussen de verschillende aanbieders. Uiteraard zijn er nog veel meer, maar je moet klein beginnen.

Als affiliate (publisher) gaan promoten

Affiliate marketeers worden ook wel publishers genoemd. Zij gaan er namelijk voor zorgen dat een bedrijf extra conversies krijgt. Dat promoten en verkopen kan op verschillende manieren. Namelijk:

 • Op een eigen (informatieve) website;
 • Via een forum, waar links en advertenties worden geplaatst;
 • Met een blogsite over een bepaalde niche;
 • Via een webshop die wordt beheerd (niet te verwarren met dropshippen);
 • Via e-mailmarketing;
 • Zelf adverteren met campagnes via Google of social media;
 • Door sociale media om producten en diensten te adverteren.

Verdienmodellen met affiliate marketing

Een conversie (voltooiing) kan op verschillende manieren worden gemeten. Een conversie is niets meer dan een gewenste voltooide actie. Denk bijvoorbeeld aan een aankoop, een inschrijving op een nieuwsbrief, een lead, een ingevuld contactformulier, etc. Iedere aanbieder mag zelf bepalen op welk moment hij zijn of haar affiliates betaalt.

De meest gekozen variant blijft echter een Pay per Sale (PPS). Hiermee kun je als affiliate duidelijk aansturen op een verkoop. Het is echter wel een goed idee om ook andere soorten betalingen te promoten op jouw website. Zo vergroot je jouw kans op een conversie en verdien je op meerdere manieren commissie.

In 10 stappen beginnen met affiliate marketing

Goed nieuws: iedereen kan VANDAAG nog beginnen met het verdienen van geld via affiliate marketing. Zelfs als je geen ervaring of kennis hebt kun je al starten. Wil jij vanuit huis geld gaan verdienen? Een passief inkomen opbouwen en geen zorgen meer hebben over een baas of andere verplichtingen? Meld je dan vandaag nog aan en neem die actie!

About The Author

Danique

Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM!

Danique Nueboer
Hi! Mijn naam is Danique, een online marketeer die gespecialiseerd is in advertising, conversie optimalisatie en customer journeys. Met veel passie bijt ik me dagelijks vast in de data om vervolgens hyperwinstgevende campagnes op te zetten!

Danique Nueboer bloglife

Online Geld Verdienen in 2021

Leer hoe je geld verdient vanachter je laptop in 2021. En dat met maar enkele uurtjes per dag of zelfs per week. 

Gelukt! Je krijgt binnen enkele minuten een mail van ons. Check voor de zekerheid even je spam!